Výročná členská schôdza

28.1.2005

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske.
Čas : 16:15 hod.
Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2004, finančný stav klubu, schvaľovanie plánu akcií na rok 2005, voľba členov výboru a predsedu, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia.
Spoločenský program : Prezeranie fotografií a kroniky, občerstvenie.


    Zohriať sa dá nielen pohybom na čerstvom vzduchu a zdolávaním desiatok kilometrov, ale aj vysedávaním na schôdzi v príjemne vykúrenej miestnosti. 28. januára si takto posedelo a podiskutovalo 34 členov turistického klubu Horec a dvaja hostia na svojej piatej výročnej členskej schôdzi. Strechu nad hlavou im poskytol knižničný klub Mestskej knižnice Partizánske.

    Účastníkov privítal predseda klubu Peter Horváth, ktorý zároveň celú schôdzu viedol. Po voľbe pracovných komisií predniesol Ľubo Mazán správu o činnosti klubu a výboru za minulý rok. Šestnástich zrealizovaných túr sa zúčastnilo takmer 400 záujemcov a spolu prešli 350 kilometrov. Jedna akcia bola zrušená. Okrem vlastných výletov do prírody sa turisti zúčastnili premietania filmov a diapozitívov s vysokohorskou tematikou v Kultúrnom dome vo Veľkých Uherciach, strašili malé deti ako čerti na Ceste rozprávkovým lesom, čistili lesy od odpadkov a na prelome rokov vymenili tri vrcholové knihy za nové (na Žarnove, Šípku a Osečnom). Úspechom bol aj výstup niekoľkých našich turistov na vrchy pohoria Monte Rosa a na najvyšší vrch Európy Mont Blanc. O hospodárení a finančnom stave klubu referoval Janko Šútora. Na začiatku roka sme mali 18.822 Sk, príjmy boli 17.200 Sk, výdavky 22.141 Sk. Ku koncu roka bol stav financií 13.881 Sk. Kontrolná komisia nenašla v hospodárení a účtovaní žiadne nedostatky. Zaujímavou informáciou bolo, že v minulom roku sa nakúpilo väčšie množstvo horolezeckého materiálu (mačky, čakany, slučky, prilba). Spolu s lanami sme tak vybavení i na vysokohorskú a ľadovcovú turistiku. Tento materiál si môže každý člen požičať u členov výboru.

    Potom predseda predniesol návrh turistických akcií na rok 2005. 19 navrhnutých akcií, z toho 10 autobusových zájazdov, prítomní s menšími pripomienkami schválili. Tento rok teda vystúpime na okolité vrchy Tribeč, Vtáčnik a Rokoš, posedíme si na Štepoch pri guláši počas Dňa s Horcom pri oslave 5. výročia vzniku klubu, prejdeme náučným chodníkom Vojšín a navštívime Starohutský vodopád, vylezieme na hrad Hrušov i na rekonštruovaný Uhrovský hrad, zúčastníme sa aj pomôžeme pri organizovaní Regionálneho zrazu turistov v Brodzanoch, pokúsime sa zdolať Ostrý Roháč a Plačlivé, vystúpime na Kráľovu hoľu, Furkotský štít a Poludnicu, v Malej Fatre nás čaká Stoh, Chleb a Šútovský vodopád, prejdeme nádhernou Prosieckou a Kvačianskou dolinou, vychutnáme si Súľovské skaly a Lietavský hrad, vybehneme na Drieňový vrch, cez Vianoce tradične navštívime Žarnov a posedíme si pri kapustnici, no a opäť budeme zlaňovať blízke skaly Brálie a Žaba.

    Do výboru boli zvolení siedmi turisti, ktorí v ňom pracovali aj minulý rok. Za predsedu si členská schôdza zvolila jediného kandidáta Petra Horvátha. Oficiálna časť sa skončila diskusiou a prijatím uznesenia.

    Traja členovia klubu, ktorí sa v minulom roku zúčastnili najväčšieho počtu akcií alebo významne prispeli k organizovaniu túr či poskytli materiálnu pomoc, boli odmenení diplomami. Najaktívnejšími turistami za rok 2004 boli Lukáš Borik a Ľubo Mazán, diplom za materiálnu pomoc dostal Janko Priekala. Po odpočítaní vyškrtnutých členov a pripočítaní nových môžeme konštatovať, že v súčasnosti má TK Horec 76 aktívnych členov, z toho traja noví sa prihlásili priamo na schôdzi.

    V diskusii vystúpil jeden člen klubu, ktorý navrhol organizovať aj zájazdy do zahraničia, prípadne viacdňové akcie. Predseda sľúbil, že na budúci rok výbor zaradí do plánu akcií aj takéto túry. Turisti listovali v bohatej starej i novej klubovej kronike, v odoberaných časopisoch a povymieňali si fotografie. Pri vínku a pagáčikoch im v mysliach znovu ožívali minuloročné zážitky.

 
Posledné prípravy a schôdza môže začať Privítanie účastníkov predsedom klubu Janko v zajatí účtov Turisti zaujatí prednesom plánu akcií

Voľnejšia atmosféra po skončení oficiálnej časti S pohárikom sa to smeje Študovanie kamarátovho albumu Stará kronika v permanencii

Traja kamaráti Juro vo svojom živle - medzi ženami Brčo rozpráva zážitky z Kaukazu Štvorica pri zástave