Horec na fotkách

23.11.2006

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske - knižničný klub.
Čas : 16:00-20:00 hod.
Spoločenský program : Premietanie fotografií z turistických akcií za posledné dva roky, prezeranie kroniky, výmena fotografií, rozdávanie predbežného plánu akcií na rok 2007, občerstvenie, predaj propagačných predmetov.


     
     Po druhýkrát v novodobej histórii Horca sa uskutočnilo premietanie fotografií z turistických akcií. Prvýkrát sme si premietali dokumentárne filmy v reštaurácii Kalinka, keď nás hustý dážď vyhnal zo skál na Žabe, kde prebiehal výcvik lezenia a zlaňovania. Teraz - v dobe digitálnych fotoaparátov - sa výbor rozhodol premietnuť svojim členom a ďalším záujemcom fotografie z akcií za posledné dva roky doplnené snímk
ami z návštevy Poľských Tatier, Rakúskych Álp a Mont Blancu. Okolo 40 ľudí sa zišlo v knižničnom klube mestskej knižnice, kde chvíľu po štvrtej hodine predseda Peter Horváth privítal všetkých účastníkov a zaželal im príjemné popoludnie. Potom už Ľubo Mazán zapol počítač, projektor a mohlo sa začať.
     V prvom kole boli premietnuté fotografie zo všetkých akcií v roku 2005. Počas premietania znel fundovaný komentár z úst nášho predsedu. Cez prestávku ochutnali turisti za pohárik vínka (niektorí aj za štyri) od nášho sponzora Mariána Habaja, zobli si oškvarkových pagáčikov a pozreli si najnovšiu kroniku. Do klubu vstúpili traja noví členovia, podaktorí zaplatili členský príspevok už na budúci rok a viacerí horci si kúpili nový propagačný predmet - drevený prívesok so znakom klubu. Zároveň každý účastník dostal prehľadný plán akcií na budúci rok.
     V premietaní sa potom pokračovalo rokom 2006 až do poslednej akcie Prechod hrebeňom Žiaru. Namiesto plánovaného Mont Blancu sme videli fotografie z Talianskych Dolomitov, ktoré v lete navštívilo s nováckymi turistami 11 horcov. Výstup na Mont Blanc sa už do programu nezmestil a diváci ho uvidia o rok na podobnej akcii.
     Okolo pol ôsmej bolo treba končiť, pretože vedúca knižnice pani Škorňová prišla pozamykať budovu. Zbalili sme hardvér, naložili ho do auta a tým sa zaujímavá spoločenská akcia skončila. Dovidenia o rok!