Horec na fotkách

13.12.2007

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske - knižničný klub.
Čas : 15:45-20:00 hod.
Parametre trasy :  nenáročná túra s prevýšením 1 meter (5 schodov). Cesta domov však môže byť pre niektorých učastníkov dosť obtiažna.
Spoločenský program : Premietanie fotografií z turistických akcií za posledný rok, premietnutie dokumentárneho filmu, prezeranie kroník, výmena a predaj fotografií, rozdávanie predbežného plánu akcií na rok 2008, občerstvenie, predaj propagačných predmetov.
Vstupné :  v naturáliách - slané pečivo, koláče, zákusky, sladké čajové pečivo - všetko vaša domáca výroba.


     54 záujemcov sa v knižničnom klube Mestskej knižnice v Partizánskom zúčastnilo v strede decembra premietania turistických a vysokohorských fotografií i dokumentárnych filmov. Turistický klub Horec, ktorý má za sebou veľmi úspešný rok, sa týmto snaží založiť tradíciu novej kultúrno-spoločenskej akcie. Stúpajúci počet divákov, ale aj jednotlivých prezentácií svedčí o tom, že turisti majú záujem nielen o samotný pobyt v prírode, ale aj o posedenie s priateľmi pri slovných a obrazových spomienkach na krásne zážitky.
     Ako predkrm poslúžili zaujímavé zábery zvierat a rastlín, ktoré sme postretali na našich potulkách prírodou. V prvom hlavnom kole boli premietnuté fotografie z akcií v roku 2007 - od Výstupu na Čierny vrch cez návštevu Otrhancov až po Prechod Zoborskými vrchmi. Komentár k jednotlivým obrázkom predniesol predseda Horca Peter Horváth. V prestávke sme sa občerstvili pagáčikmi, sladkým pečivom, vínkom a teplými nápojmi. Potom program pokračoval fotkami a kratším dokumentárnym filmom z rakúskych Álp. Konkrétne išlo o návštevu Dachsteinu a Grossvenedigeru. Zopár záberov bolo venovaných i pokusu o výstup na Gerlach cez Krčmárov žľab. Napokon nám Marián Farbiak priblížil svoj pobyt v Himalájach s túrami okolo Anapurny. Okrem premietania bola k dispozícii aj pešia a cyklistická kronika a časopis Energia s článkom a fotografiami z výstupu horcov na Giewont. Účastníci si mohli kúpiť propagačné predmety - drevené prívesky so znakom klubu. Každý dostal aj stručný plán akcií na rok 2008. Po štyroch hodinách v zajatí krásnych obrázkov sme akciu ukončili.