Horec na fotkách

4.12.2008

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske - knižničný klub.
Čas : 15:45-19:45 hod.
Parametre trasy :  nenáročná túra s prevýšením 1 meter (5 schodov). Cesta domov však môže byť pre niektorých učastníkov dosť obtiažna.
Spoločenský program : Premietanie fotografií z turistických akcií za posledný rok, premietnutie dokumentárneho filmu, prezeranie kroník, výmena a predaj fotografií, rozdávanie predbežného plánu akcií na rok 2009, občerstvenie, predaj propagačných predmetov.
Vstupné :  v naturáliách - slané pečivo, koláče, zákusky, sladké čajové pečivo - všetko vaša domáca výroba.


     Pred štvrtou hodinou sa do knižničného klubu v Partizánskom pomaly začali schádzať turisti z Horca. Nakoniec sa ich tam zišlo približne štyridsať. Výbor turistického klubu totiž pre svojich členov a ďalších záujemcov pripravil už 4. ročník kultúrno-spoločenskej akcie Horec na fotkách.
     Predseda klubu Peter Horváth srdečne privítal všetkých účastníkov. V prvom kole premietol fotografie z oficiálnych akcií klubu, ktoré sa uskutočnili v roku 2008. Zábery z osemnástich akcií doprevádzal náš predseda fundovaným komentárom. Prvý sa na scéne objavil Prechod Rokošským predhorím a posledný zase Výstup na Drieňok. Nasledovala prestávka, ktorú potrebovali tak diváci ako i samotný prednášajúci. Ten po hodinovom monológu veru i trochu zachrípol. Cez prestávku si účastníci mohli pozrieť a kúpiť nefalšované papierové fotografie, k dispozícii boli kroniky, časopis Treking a samozrejme nechýbalo ani občerstvenie. Pagáčiky, sladké pečivo, vínko a nealkoholické nápoje padli počas štvorhodinovej akcie naozaj vhod.
     V druhej časti Peter Horváth spolu s Dušanom Borikom premietli zábery z návštevy menších skupiniek horcov v pohorí Monte Rosa, z výstupu na Matterhorn a GrossGlockner. Napokon bol pustený dokumentárny film. Účastníci dostali stručný plán akcií na rok 2009, porozprávali sa o svojich zážitkoch a vo večerných hodinách sa rozpŕchli do svojich príbytkov.