Výročná členská schôdza

23.1.2009

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske - knižničný klub.
Čas : 16:15 hod.
Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2008, finančný stav klubu, schvaľovanie plánu akcií na rok 2009, voľba členov výboru a predsedu, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia, uznesenie.
Členské :  dospelí 4 eurá (120 Sk), študenti 3 eurá (90 Sk), deti do 15 rokov 2 eurá (60 Sk).
Spoločenský program : Prezeranie fotografií, kroník a časopisov, občerstvenie, propagačné predmety.


Výročná schôdza TK HOREC hodnotila i odmeňovala 

Piatok pred pol piatou sa knižničný klub mestskej knižnice začal pomaly zapĺňať. Na 23. januára si totiž turisti z Horca naplánovali svoju výročnú schôdzu. Tentoraz sa ich zišlo 54 a jeden hosť. Predseda TK Peter Horváth privítal prítomných, otvoril schôdzu a oboznámil účastníkov s jej programom. Ľubo Mazán predniesol správu o činnosti klubu za uplynulý rok. Dozvedeli sme sa, že turistom sa podarilo zorganizovať 19 z 20 naplánovaných akcií, z toho 14 autobusových zájazdov. K ďalším činnostiam patrila príprava Čertovho kotla na Ceste rozprávkovým lesom a decembrové premietanie fotografií. V roku 2008 prešli horci okolo 360 kilometrov a na akciách sa zúčastnilo rekordných 940 milovníkov prírody. K najvydarenejším túram patrila návšteva Súľovských skál, Prechod hrebeňom Schneebergu, Slovenský raj, Malá Fatra a Poľana. Zorganizovala sa aj jedna dvojdňová akcia v Západných Tatrách s prespatím v kúpeloch Oravice a nedeľným výstupom na Pilsko. Upršané novembrové počasie prekazilo turistom návštevu hradov Tribeča. Počet členov dosiahol ku dňu výročnej schôdze hodnotu 96. Priamo na schôdzi sa do klubu prihlásili ďalší traja turisti a dve členky nám otehotneli, takže v súčasnosti má TK Horec 97 členov.

Zhodnotenie činnosti cyklosekcie a plán na tento rok prečítal predseda cyklooddielu Juraj Jenis. Minulý rok sa cyklisti na svojich túrach stretli šesťkrát. Aj im počasie prekazilo niekoľko ďalších akcií. Po správe o hospodárení s financiami a stave majetku predniesol predseda klubu návrh plánu na rok 2009. Naplánovaných je 20 akcií, z toho 15 zájazdov. Turisti bez pripomienok plán schválili. Čaká nás teda Javorový a Suchý vrch, Malý a Veľký Grič, Rozsutce v Malej Fatre, Výstup na Baranec, Rovnú hoľu, návšteva Tlstej a Ostrej, i Veľkého Brankova. Štyri zahraničné zájazdy začnú výstupom na Kékes v maďarskej Matre a návštevou hradu Šomoška, pokračovať budú výstupom na Heukuppe v Rakúskych Alpách, na hraničný vrch Svinica sa vydáme z poľskej strany a napokon to bude dvojdňovka v Čechách s výstupom na Praded a prechodom rezervácie Králický Snežník.

Diskusia i polemika sa rozprúdila pri bode programu – Vstup TK Horec do celoslovenskej organizácie Klubu slovenských turistov. Napokon výročná schôdza tento vstup (i keď nie jednohlasne) schvália s tým, že do KST sa prihlásia iba tí členovia Horca, ktorí o to majú záujem. Nebude sa meniť ani názov klubu, ani stanovy. Zatiaľ vyjadrilo záujem o vstup do KST 12 turistov. Člen výboru Heňo Kollár ponúkol svoje miesto niekomu mladšiemu, takže novým funkcionárom sa stal Juraj Jenis. Ostatní členovia zostávajú tak ako pred rokom. Za predsedu si plénum zvolilo už po desiaty raz Petra Horvátha. Jeho ďakovná reč bola odmenená potleskom. V rámci odmenenia najaktívnejších turistov dostali voľný poukaz na zájazd Jozef Hlavna, Jana Turčeková a Filip Turček, ktorí sa v minulom roku zúčastnili až 18 akcií. Poukaz získali aj manželia Košianoví za inštalovanie technických pomôcok na jednej výstupovej trase na Žarnov. Každý člen – ako je v klube zvykom – obdržal v rámci členského príspevku cédečko s fotografiami z akcií v roku 2008. Po skončení oficiálnej časti si turisti mohli prezrieť bohatú pešiu i cyklistickú kroniku, kúpiť si chýbajúce fotografie a posedieť pri slanom pečive.

Všetkých členov i nečlenov pozývame na naše tohtoročné akcie. Je ich dosť a sú pestré, takže každý si môže vybrať tie, ktoré ho zaujmú. Zoznam túr sa nachádza na internetovej stránke www.tkhorec.szm.sk.