Výročná členská schôdza

20.1.2011

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske - knižničný klub.
Čas : 16:00 hod.
Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2010, finančný stav klubu, schvaľovanie plánu akcií na rok 2011, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia, uznesenie.
Členské :  dospelí 4 eurá (120 Sk), študenti 3 eurá (90 Sk), deti do 15 rokov 2 eurá (60 Sk).
Spoločenský program : Prezeranie a predaj fotografií, kroník a turistických časopisov, občerstvenie, propagačné predmety.


11. výročná schôdza turistického klubu HOREC

Výročnej členskej schôdze, ktorá sa konala 20.1. v knižničnom klube mestskej knižnice Partizánske, sa zúčastnilo 44 členov TK Horec a dvaja hostia. Aktuálny počet členov sa v deň konania schôdze zvýšil na 92 turistov. Z nich tridsiati sú zároveň členmi celoslovenskej organizácie KST. Predseda klubu Peter Horváth vo svojom príhovore privítal prítomných a v novom roku im zaželal veľa zdravia, fyzickej kondície a pekné zážitky na túrach. O práci výboru a stave členskej základne referoval Ľubo Mazán, správu o hospodárení s financiami prečítala Renata Boriková. Minulý rok sa podarilo zorganizovať 17 turistických akcií, z toho 9 autobusových zájazdov. Medzi tie najvydarenejšie s najkrajším počasím a výhľadmi patril výstup na Kriváň a Prechod hrebeňom Červených vrchov. Horci sa v máji zúčastnili čistenia lesných chodníkov, zabezpečovali stánok Čertov kotol na Ceste rozprávkovým lesom a v decembri zorganizovali premietanie svojich dokumentárnych filmov a fotografií.
     Výročná schôdza
schválila plán akcií na rok 2011. Z 18 naplánovaných akcií sú tri zahraničné: kráľ dolného Rakúska Otscher, poľské Pieniny a Ostrihom v Maďarsku. Okrem nich navštívime Kremnické vrchy, Burdu a Kováčovské kopce, Javorníky, Veľkú Fatru, Tribeč, Čachtické Karpaty, Lúčanskú Fatru, pohorie Žiar, vystúpime na Baníkov, na Jahňací štít, Baske, Choč a ďalšie výhľadové kopce. Prebehne aj kurz základov vysokohorskej turistiky, ktorý nám poskytnú naši vlastní vyškolení členovia. V ďalšom bode sme sa dozvedeli o aktuálnom stave a plánoch obnovy turistického značenia, na ktorej sa podieľajú Stano Vido a Heňo Kollár.
     Voľba
nového výboru a predsedu sa tento rok nekonala, pretože na minulej výročnej schôdzi sa turisti uzniesli, že voliť sa bude každé tri roky. Predsedom teda zostáva Peter Horváth. Schôdza prerokovala aj činnosť cyklistického oddielu a plán na tento rok. Predseda cyklosekcie Juraj Jenis informoval, že minulý rok zorganizoval osem cyklotúr. Najvydarenejší bol takmer 400-kilometrový 5-dňový výlet do Južných Čiech.
     Výročná schôdza nielen hodnotila, ale aj odmeňovala. Tentoraz štyroch najaktívnejších turistov v minulom roku. Bezplatný poukaz na autobusový zájazd získala Renáta Boriková, Edita Michalovičová, Peter Horváth a 80-ročný neúnavný turista Ľudovít Haviar.
 

Príhovor predsedu     Kolkože máme tých financií?

       

Pohostenie Najstarší a najmladší turista