Deň s Horcom

21.4.2012

Trasa : Veľké Uherce (Fatimová) - Vojtechov - Vrchhora - Michalov vrch - Veľký Klíž - sedlo Plešovica - Štepy - chata Ondrej - Partizánske.
Parametre trasy : Dĺžka 22 km, prevýšenie 450 m, stredne náročná túra.
Lokalita : Tribeč - Rázdiel.
Popis : Turisticko-poznávacia akcia pre členov a sympatizantov klubu. Po návšteve notoricky známej Vrchhory a Michalovho vrchu sa cez Veľký Klíž a sedlo Plešovica dostaneme na Štepy a túru ukončíme na Salaši pri pivku.
Doprava : autobusom SAD z Partizánskeho do Veľkých Uheriec (Fatimová) o 6:10.
Doprava späť : peši.


Zmoknutý Deň s Horcom


      Počas upršanej aprílovej soboty sa 9 horcov vybralo autobusom SAD do osady Fatimová, aby si vychutnali blato a dážď na akcii Deň s Horcom. Cez Drahožickú dolinu prešli oblúkom na štátnu cestu a odtiaľ na Vrchhoru s kaplnkou a zrúcaninou kostola. Po oddychu na Michalovom vrchu pokračovali na kopec Kopanica, kde sa zapísali do vrcholovej knihy. Navštívili skalnú bránu uprostred lesa a cez sedlo Plešovica sa dostali na Štepy. Posedeli si pod prístreškom Brčovej chaty. Opekačka sa však nekonala. Napokon klasickou trasou okolo chaty Ondrej prišli turisti až k Salašu. Okrem počasia bolo negatívom aj to, že takmer celý čas sa museli vyhýbať cyklistom, ktorí zrovna v tú sobotu mali maratón a svojimi pneumatikami usilovne rozrývali zmäknuté turistické chodníky. Možnože si ani neuvedomili, že v chránenej krajinne oblasti by sa mali pohybovať iba po vyznačených cyklistických trasách a lesných cestách.