Výročná členská schôdza

26.1.2012

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske - knižničný klub.
Čas : 16:30 hod.
Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2011, finančný stav klubu, schvaľovanie plánu akcií na rok 2012, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia, uznesenie.
Členské :  dospelí 4 eurá, študenti 3 eurá, deti do 15 rokov 2 eurá.
Spoločenský program : Prezeranie a predaj fotografií, kroník a turistických časopisov, občerstvenie, propagačné predmety.


12. výročná schôdza turistického klubu HOREC

     Už 12. výročnej členskej schôdze, ktorá sa konala koncom januára v knižničnom klube mestskej knižnice Partizánske, sa zúčastnilo 46 členov TK Horec a jeden pes. Ten síce nemal hlasovacie právo, ale ako častému účastníkovi turistických akcií mu bolo dovolené posedieť si v pléne. Predseda klubu Peter Horváth vo svojom príhovore privítal prítomných a v novom roku im zaželal veľa zdravia, síl pri zdolávaní slovenských i zahraničných vrchov a pekné zážitky na túrach. O práci výboru a stave členskej základne referoval Ľubo Mazán. Dozvedeli sme sa, že v súčasnosti má klub 73 členov. Minulý rok sa podarilo zorganizovať 16 turistických akcií. Medzi tie najvydarenejšie s najkrajším počasím a výhľadmi patril zimný prechod Kremnickými vrchmi a návšteva pohoria Pieniny s výstupom na známe Tri koruny a Sokolicu.

Správu o hospodárení s financiami prečítala Renáta Boriková. Výročná schôdza schválila plán akcií na rok 2012. Zo 16 naplánovaných akcií je aj jedna zahraničná: Západné Tatry z poľskej strany. Okrem nich navštívime vyhliadkovú vežu na Marháte a rotundu sv. Juraja, v snehu vystúpime na Ďumbier a Chopok, vylezieme na Rokoš, prejdeme krásnym hrebeňom Javorníkov, navštívime juh Slovenského raja, v Malej Fatre vystúpime na Malý Kriváň, prejdeme Španiu dolinu, Ľubietovský Vepor, na jeseň si sfarbené lístie odfotíme na Tribeči a napokon sa na Hornú Nitru budeme dívať z Kozlice a Vresu. Prebehne aj kurz základov vysokohorskej turistiky, ktorý nám poskytnú naši vlastní vyškolení členovia.

V ďalšom bode sme sa dozvedeli o ukončení obnovy žltej turistickej značky z Klátovej Novej Vsi na Javorový vrch, na ktorej sa podieľali Stano Vido a Heňo Kollár. Predsedom klubu naďalej zostáva Peter Horváth. Schôdza prerokovala aj činnosť cyklistického oddielu a plán na tento rok. Predseda cyklosekcie Juraj Jenis informoval, že minulý rok cyklooddiel absolvoval šesť cyklotúr. Najatraktívnejšou akciou bol 77-kilometrový výlet popri Neziderskom jazere v Dolnom Rakúsku a plavba loďou.

     Výročná schôdza odmenila štyroch najaktívnejších turistov v minulom roku. Bezplatný poukaz na autobusový zájazd získal Peter Horváth, Renáta Boriková, Edita Michalovičová a Jozef Bencze.

     Po skončení oficiálnej časti si turisti premietli fotografie zo všetkých akcií organizovaných v minulom roku a Brčov dokumentárny film o výstupe Partizánčanov na vrch Ararat.