Výročná členská schôdza

23.1.2014

Lokalita : Mestská knižnica Partizánske - knižničný klub.
Čas : 16:15 hod.
Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2013 a činnosti výboru, finančný stav klubu, schvaľovanie plánu akcií na rok 2014, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia, uznesenie.
Členské :  dospelí 4 eurá, študenti 3 eurá, deti do 15 rokov 2 eurá.
Spoločenský program : Prezeranie a darovanie fotografií, prezeranie kroník a turistických časopisov, premietanie fotografií a dokumentárnych filmov, občerstvenie, propagačné predmety, predaj tričiek.


Turisti schôdzovali a premietali

     Januárovej výročnej schôdze turistického klubu Horec sa zúčastnilo 42 členov a dvaja hostia. Predseda klubu Peter Horváth srdečne privítal všetkých prítomných a poprial im v novom roku hlavne veľa zdravia a zaujímavé pobyty v prírode. O činnosti cyklosekcie referoval a plán cyklotúr na rok 2014 predniesol Juraj Jenis. Ľubo Mazán zhodnotil uplynulý turistický rok. Na 16 akciách sa zúčastnilo 440 turistov, ktorí spolu prešli vyše 300 kilometrov. Medzi vydarené akcie patril prechod hrebeňom Roháčov, návšteva Muránskej planiny a roklín Slovenského raja, Veľká a Malá Fatra, výstup na Panskú Javorinu, Malé Karpaty a nízkotatranský Salatín. Potom predseda podrobne oboznámil účastníkov schôdze o túrach na tento rok. Je naplánovaných 18 akcií, z toho 10 autobusových zájazdov. Medzi tie atraktívnejšie patrí Výstup na Kráľovu hoľu, návšteva Pálavských vrchov na Morave, Výstup z poľskej strany na Babiu horu, výlet k Zelenému plesu a výstup na Jahňací štít, Veľká Fatra a jej Lysec, Javorie a Kysucké Beskydy. Ďalším bodom programu bolo odmenenie najaktívnejších členov. Len jedna túra k plnému počtu nevyšla v minulom roku Ľubovi Mazánovi, trinástich akcií sa zúčastnil Peter Horváth a Renáta Boriková. Voľný poukaz na autobusový zájazd získali ďalší aktívni turisti Edita Michalovičová, Peter Ivanka a Ján Šandera. Zájazd bol darovaný aj sponzorom turistického klubu Petrovi Belákovi a Jurajovi Laššovi, ktorým srdečne ďakujeme za pomoc.

       V rámci diskusie odznel návrh na založenie novej tradície - každoročne uskutočniť Silvestrovský výstup na Osečný s podávaním vareného vína. Návrh bol okamžite schválený. Značká
r Heňo Kollár sa podujal vybaviť u vlastníkov lesa povolenie na označenie trasy z dolného pomníka na Osečný miestnou turistickou značkou. Po odhlasovaní uznesenia a prestávke zhaslo svetlo, rozžiaril sa videoprojektor a začal vrhať na plátno fotografie z minuloročných akcií. Skalnaté vrcholy sa striedali s hôľnatými partiami, hrady s jaskyňami, vodopády s roklinami, drevené rozhľadne so stožiarmi, nechýbali ani zábery na kamenné more. Neskôr nasledovali ešte kratšie videosnímky a na záver 40-minútový dokumentárny film z Korziky, kde aktívne dovolenkovalo niekoľko našich turistov.