Výročná členská schôdza

21.1.2016

Lokalita :  Dom kultúry - miestnosť na 1. poschodí (schody vpravo).
Čas : 16:00 hod.
Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2015 a činnosti výboru, finančný stav klubu, schvaľovanie plánu akcií na rok 2016, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia, uznesenie.
Členské :  dospelí 4 eurá, študenti 3 eurá, deti do 15 rokov 2 eurá.
Spoločenský program : Prezeranie fotografií, prezeranie kroník a turistických časopisov, premietanie fotografií a dokumentárnych filmov, občerstvenie, propagačné predmety, predaj tričiek.


Turisti schôdzovali, aj odmeňovali

      Koncom januára sa v kultúrnom dome uskutočnila Výročná členská schôdza Turistického klubu Horec. Po privítaní účastníkov predsedom klubu Petrom Horváthom si turisti minútou ticha uctili pamiatku dlhoročného člena a kamaráta Damiana Kaletu, ktorý minulý rok tragicky zahynul vo Vysokých Tatrách. Výbor navrhol, aby sa na Damianovu počesť osadila na vrchu Žarnov pamätná tabuľa.
      Potom predseda predniesol správu o činnosti klubu za minulý rok. Podarilo sa zorganizovať 16 akcií, z toho autobusových 10 zájazdov. Okrem slovenských pohorí ako Nízke Tatry, Veľkú a Malú Fatru, Štiavnické a Kremnické vrchy, Slovenský raj, Vršatecké bralá či Malé Karpaty navštívili milovníci prírody aj Poľské Tatry s výstupom na Kasprov vrch a Giewont. Uskutočnené túry spolu absolvovalo 630 turistov. Za najaktívnejšieho člen bol vyhlásený Peter Ivanka, ktorý sa zúčastnil všetkých minuloročných akcií, čo sa stalo prvýkrát v histórii klubu. Bol odmenený poukazom na zájazd do Vysokých Tatier. Ďalšími aktívnymi turistami s jednou stratou bol Marián Hrebíček, Alena Staňová, Ľubica Ivanková a Peter Horváth.
      Plénum odsúhlasilo plán akcií na rok 2016. Navrhnutých je 18 túr rôznej náročnosti, z toho tri zahraničné. Navštívime pohorie Vtáčnik, vystúpime na Kubínsku hoľu, Ostrvu, Krakovu hoľu a Poludnicu, potúlame sa po Súľovských skalách i po Zoborských vrchoch, pozrieme si Čachtický a Pustý hrad, vychutáme si krásy Prosieckej a Kvačianskej doliny. Zo zahraničných akcií to bude maďarská tiesňava Rám Szakadék a moravský Radhošť. Najatraktívnejšou túrou iste bude návšteva nádhernej Medvedej tiesňavy v rakúskych Alpách so stovkami drevených rebríkov. Priamo na schôdzi sa na akciu prihlásilo 45 ľudí.
      O minuloročných i tohtoročných cyklotúrach informoval Juraj Jenis. Cyklisti na tento rok naplánovali osem trás, z toho tri mimo našej krajiny. Ak im bude priať počasie, mali by ich kolesá prekonať vyše 800 kilometrov. Výbor vyjadril vďaku značkárom Stanovi Vidovi a Heňovi Kolárovi za obnovenie žltej značky vedúcej z Partizánskeho do Kolačna a za vyznačenie novej trasy v oblasti Drieňov.
      Každý účastník výročnej schôdze obdržal okrem kalendára s podrobným popisom jednotlivých akcií aj odznak. Po prijatí šiestich nových turistov môžeme konštatovať, že turistický klub má v súčasnosti 85 členov. Po skončení oficiálnej časti nasledovalo premietanie fotografií a dokumentárnych filmov, prezeranie kroniky, predaj tričiek a propagačných predmetov, ochutnávka sladkostí vlastnej výroby. TK Horec verí, že z ponúknutých túr si každý vyberie to, čo ho najviac zaujíma a v prírode v rámci aktívneho odpočinku zažijeme spolu krásne a nezabudnuteľné chvíle.