Výročná členská schôdza

26.1.2017

Lokalita :  Dom kultúry - výstavná miestnosť na prízemí (po vojdení do budovy rovno).
Čas : 16:00 hod.
Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2016 a činnosti výboru, finančný stav klubu, schvaľovanie plánu akcií na rok 2017, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia, uznesenie.
Členské :  dospelí 4 eurá, študenti 3 eurá, deti do 15 rokov 2 eurá.  Členovia KST: 10 eur (deti a dôchodcovia majú zľavu).

Spoločenský program : Prezeranie fotografií, prezeranie kroník a turistických časopisov, premietanie fotografií a dokumentárnych filmov, občerstvenie, propagačné predmety. Každý člen dostane praktický darček.

Na schôdzi bude možnosť objednať si sprej na vibramy (menší za 3,20 eur a väčší za 4,20 eur). Takisto bude možné objednať si tričká.
Na schôdzi sa tiež bude predbežne prihlasovať na 3-dňovú septembrovú akciu Prírodné krásy Krkonôš. Odhadovaná cena je 75 eur pre členov a 80 eur pre nečlenov.


Turisti hodnotili a odmeňovali

      Koncom januára sa vo výstavnej sieni Domu kultúry v Partizánskom uskutočnila výročná schôdza turistického klubu Horec. Zúčastnilo sa jej štyridsať stálych členov a desať záujemcov, ktorí do klubu pred začatím rokovania vstúpili. Predseda Peter Horváth informoval prítomných o akiách, ktoré sa podarilo zorganizovať minulý rok. Z 18 túr bolo 11 autobusových zájazdov. Okrem najvyhľadávanejších slovenských pohorí ako Nízke a Vysoké Tatry, Súľovské skaly, Prosiecka a Kvačianska dolina či Kubínska hoľa, sa horci vybrali aj do zahraničia. U južných susedov navštívili roklinu Rám Szakadék a vystúpili na vrch Dobogó. V Rakúsku prešli nádhernou Medveďou tiesňavou so 164 rebríkmi. Kvôli veľkému záujmu o túto atraktívnu akciu sa cez hranice vydali dva autobusy. Priemerná účasť na jedno podujatie bolo asi 50 ľudí, takže celkovo sa vydalo s Horcom do prírody takmer 900 turistov.

      Najaktívnejšími členmi v minulom roku boli Peter Horváth, Edita Michalovičová, Marián Hrebíček, Ján Šandera, Ľuba Ivanková, František Galko a Marta Jakabová. Podpredseda klubu Ľubo Mazán im zablahoželal a odovzdal poukazy na bezplatné zájazdy. Zhodnotená bola aj činnosť cyklistického oddielu, ktorý zorganizoval sedem zaujímavých cyklotúr.

      Na rok 2017 naplánoval výbor klubu 19 túr, z toho až 16 zájazdov. Vyberieme sa teda peši i na lyžiach na Malinô Brdo, vystúpime na vápencový Vápeč, v rámci Dňa s Horcom navštívime Sitno a Banskú Štiavnicu, pozrieme si Dobrovodský hrad, opäť sa vrátime na Kľak a Skalky v Lúčanskej Fatre, v Slovenskom raji budeme obdivovať Sokoliu dolinu a Závojový vodopád, v Rakúsku sa vyštveráme na vrch Hochschwab, v Belianskych Tatrách prejdeme náučným chodníkom Monkova dolina, vo Fatre to bude Malý Kriváň, prvý raz si pozrieme pieskovcové skaly Sandberg s nálezmi žraločích zubov a navštívime starobylý Devín, hneď nato si vychutnáme výhľad z Považského hradu, prejdeme Javorníkmi a v decembri to budú tradičné akcie – Oselná skala, Žarnov a Osečný. Zlatým klincom tohto roku bude 3-dňový zájazd do Krkonôš, kde okrem iného vystúpime na najvyšší vrch Čiech Snežku.

      Výbor klubu bol doplnený o Ľudmilu Šalgovú. V súčasnosti má klub 90 členov. Po skončení oficiálnej časti a prijatí uznesenia si turisti pozreli kroniku, premietli si fotografie a videá z minuloročných akcií, každý dostal šatku a podrobný kalendár podujatí.