Silvestrovský výstup na Osečný

31.12.2018

Trasa : Partizánske (dolný pomník) – horný pomník – Osečný vrch a späť.   (Celkom cca 4 hodiny chôdze.)
Parametre trasy :  Dĺžka cca 9 km, prevýšenie 370 m, nenáročná túra.
Lokalita : Tribeč – Rázdiel
Popis : Tribeč patrí medzi kryštalické pohoria. Jeho podstatnou časťou je chránená krajinná oblasť Ponitrie. Naším cieľom je vystúpiť na dominantný vrchol podcelku Rázdiel Osečný vrch, kde spoločne oslávime Silvester 2018. Počas nenáročnej túry budeme obdivovať krásy miestnej prírody, najmä výhľad na okolie spod vysokého napätia. Výlet je určený pre všetky vekové kategórie turistov.

Doprava : Individuálne.
Spoločný odchod je o 9.00 hod. od dolného pomníka.

Nezabudnite si priniesť vlastné poháriky na varené víno a samozrejme doneste niečo ochutnať z vášho vianočného pečiva či zabíjačky.

FOTOGRAFIE



Silvester opäť na Osečnom


      Rekord v účasti sme síce neprekonali, ale aj 77 ľudí na vrchole je celkom pekné číslo. Hlavne keď ešte večer predtým pršalo a nebolo isté, aké počasie bude na Silvestra. Na dolnom pomníku privítal účastníkov predseda klubu Peter Horváth a okrem želaní no nového roku informoval turistov o najbližších akciách. Potom sme sa už po zablatenej lesnej ceste vybrali na horný pomník a pod vysoké napätie. Odtiaľ bol krásny výhľad najmä na zasnežený Rokoš. Na vrchole Osečného už čakali členovia výboru s vareným vínom, ktorého sa nakoniec vypilo 30 litrov. Takmer osemdesiat turistov sa okrem nápojov poponúkalo aj vianočnými sladkosťami a klobásou. Po zápise do vrcholovej knihy a spoločných fotografiách nasledoval spev. Nádherne znela najmä známa ľudová pieseň Na Kráľovej holi.