Beseda so Štefanom Karakom, premietanie

11.12.2019, 17:30

Lokalita : Pub na Červenej ulici (pri výškovej budove)
Dátum a čas : 11. decembra (streda), 17:30 hod.
Kapacita : 40 miest na sedenie, 5 na státie

Kvôli zisteniu približného počtu ľudí prosíme záujemcov, aby poslali mail na adresu lu@wing.sk alebo esemesku na číslo 0944 902 380

   Pozývame vás na besedu s horolezcom, bežcom a spisovateľom Štefanom Karakom, prezývaným aj "železný dôchodca". Pred niekoľkými rokmi mu ortopéd odporúčal skončiť s jeho najobľúbenejšou športovou aktivitou - behaním – kvôli dosť závažným problémom s bedrovou chrbticou. Štefan sa však s týmto lekárskym verdiktom nestotožnil a vzal osud do vlastných rúk. Začal postupne športovať. Najskôr to boli len krátke túry po okolí a dnes - stokilometrové ultramaratóny.
   O tom, ako si Štefan poradil so svojimi zdravotnými problémami, napísal aj knihu s názvom Ako som prekonal sám seba. Na besede nám hosť porozpráva o svojich športových aktivitách a rekordoch (napr. 10x výstup na Vtáčnik za jeden deň), o boji so zdravotnými ťažkosťami, o strave a ďalších veciach. Premietne nám filmy a fotografie, odpovie na vaše otázky. Súčasťou besedy bude aj predaj a podpisovanie jeho knihy (cena - 10 eur).

   V druhej časti posedenia si budete môcť pozrieť fotografie a videá z najzaujímavejších akcií, ktoré počas svojho 20-ročného pôsobenia zorganizoval Turistický klub HOREC. Súčasťou akcie bude aj stručná informácia o plánovaných akciách na budúci rok, ktoré pre vás pripravil výbor TK Horec.


F



Beseda