Výročná členská schôdza

26.1.2023

Lokalita :  Spoločenská sála Domu kultúry Partizánske (veľká sála na 1. poschodí), Námestie SNP.
Čas : príchod účastníkov od 16:00 hod., začiatok schôdze po výbere členského a poplatkov za zájazdy (cca 16:30-16:40).

Oficiálny program : Zhodnotenie turistického roku 2022 a činnosti výboru, hospodárenie a finančný stav klubu, správa o kontrolnej činnosti, štatistické informácie o túrach a členstve v minulom roku, schvaľovanie plánu akcií na rok 2023, voľba nových členov výboru, informácia o novej aktivite Nordic walking a jej schvaľovanie, výber členského príspevku, odmeňovanie najaktívnejších členov, diskusia, uznesenie.

Členské TK HOREC :  dospelí a hosťovanie 5 eur, deti a študenti do 18 rokov 4 eurá.
Členské KST + TK HOREC :  dospelí 15 eur. Deti do 15 rokov, dôchodcovia nad 70 rokov a ZŤP 7 eur, študenti denného štúdia max do 26 rokov a dôchodcovia 62-69 rokov 12 eur.
V cene členského KST je zahrnuté aj celoročné poistné v prípade záchrannej akcie a zľavy na ubytovanie vo vysokohorských chatách.

Spoločenský program : Prezeranie turistických a cyklistických kroník, časopisov Krásy Slovenska, odovzdávanie darčekov a propagačných predmetov. Nebude chýbať ani slané a tekuté občerstvenie.

Zároveň môžete zaplatiť za najbližšie akcie :
    "Výstup na Visiace skaly a Marhát (28.1.)" : 5/7 eur
    "Túra a lyžovačka v Kremnických vrchoch (18.2.)" : 7/9 eur.


Na schôdzi bude možnosť predbežne sa prihlasovať na 3-dňovú akciu "Moravský kras (15.9.-17.9.)"

Kto má čas a chuť, môže napiecť nejaké sladkosti a na schôdzi ponúknuť ostatných.


FOTOGRAFIE


Turisti na výročnej schôdzi

      Koncom januára sa deväťdesiat turistov z klubu Horec stretlo v spoločenskej sále kultúrneho domu na svojej výročnej schôdzi. Predseda Peter Horváth privítal účastníkov, ktorí si minútou ticha uctili pamiatku troch zosnulých členov. Podpredseda Ľubo Mazán predniesol hodnotiacu správu z minulého roku. Vyplynulo z nej, že turistický klub v roku 2022 zorganizoval 20 akcií, z toho až 18 autobusových zájazdov. Spolu sa túr zúčastnilo 1290 turistov, čo je rekordný počet v celej klubovej histórii. Rekordný bol aj priemer na jednu akciu – a to 64 účastníkov. Na Otvorení jarnej sezóny s návštevou rozhľadne na Chotenovci sa zúčastnilo až 125 turistov, iba o jedného menej bolo na Osečnom počas silvestrovského výstupu. Úspešná bola aj návšteva Poľany, kde stovku účastníkov doviezli na miesto činu dva autobusy. Vydarila sa i Trojdňovka v Pieninách, v rámci ktorej horci vystúpili na najkrajšie vrchy pohoria Pieniny, a to na Tri koruny, Sokolicu a Vysoké skalky.

      V roku 2022 pribudlo do klubu 54 nových členov. Na začiatku januára mal teda TK Horec rekordných 195 členov a postupne pribúdajú ďalší. Čo sa týka hodnotenia aktivity, všetkých uskutočnených peších túr sa zúčastnili rekordéri Jozef Mesiarik a Michal Radobický. O jednu akciu menej absolvovali Radoslava Majerová, Dušan Žák a Ľubo Mazán, dve akcie chýbali Petrovi Horváthovi a Pavlovi Bezákovi. Týmto a ďalším aktívnym členom patrí bezplatný poukaz na niektorý z autobusových zájazdov v tomto roku. A z čoho si môžu vybrať?

      Na rok 2023 je naplánovaných 20 akcií. Zájazdy začnú návštevou hradu Hrušov a rozhľadne na Vápennom vrchu nad Skýcovom, ďalej na nás budú čakať Visiace skaly a Marhát, lyžiari si prídu na svoje v stredisku Krahule, v marci sa vydáme za prírodnými krásami Kňažieho stola, neskôr cez Kľacký vodopád vystúpime na Kľak. Deň s Horcom orientovaný do podcelku Drieňov skončí pri guláši na poľovníckej chate spoločne so Skačancami. Ostrôžkami sa vydáme k zámku Halič, v Malých Karpatoch navštívime Malú a Veľkú Pec a po dlhšom čase sa vrátime na Bradlo. Cykloakcia povedie cez Vlársky priesmyk, v lete sa z poľskej strany vyštveráme na Babiu horu, na Roháčoch vystúpime Baníkov, po prvý raz sa vyberieme pozrieť nízkotatranskú Veľkú Vápenicu, vo Vysokých Tatrách vystúpime na Ostrvu a oddýchneme si v Sliezskom dome, v rámci trojdňovky navštívime Moravský kras s jeho tajomnými jaskyňami a priepasťami. Zo Strečna sa dostaneme na vrch Suchý, pozrieme si kamenné gule Megoňky, v Bielych Karpatoch sa cez Zrnovú dostaneme na hrad Lednica a Červenokamenské bradlo, no a autobusové zájazdy ukončíme návštevou Zvoničky a rozhľadne Háj nad Novou Baňou. Okrem toho Horec ponúka pre svojich členov, ale aj ďalších záujemcov novú bezplatnú aktivitu – severskú chôdzu Nordic walking, ktorá má mnoho zdravotných prínosov. Viesť ju bude certifikovaný inštruktor Rudolf Palo.

      Do výboru boli zvolení traja noví členovia, a tak okrem Petra Horváta a Ľuba Mazána bude vo výbore pracovať Katka Hubková, Richard Cimerman a Marianna Ivanková. Po skončení oficiálnej časti, ktorá bola zavŕšená prijatím uznesenia, výročná schôdza pokračovala spoločenskou časťou. Turisti si mohli pozrieť kvalitne vedené kroniky, časopis Krásy Slovenska a v rámci členského príspevku dostal každý ako darček menší batôžtek. Na jedálnom lístku boli okrem nápojov aj obložené chlebíčky, slané pečivo a výborné zákusky vlastnej výroby, za čo patrí poďakovanie všetkým členkám, ktoré občerstvenie pripravili. Diskusia a dobrá nálada sa niesla prenajatou sálou až do večerných hodín.