Trnavská stovka

2.6. 2001

 

Dvaja naši členovia (Heňo Kollár a Ľubo Mazán) sa začiatkom júna zúčastnili 100-kilometrového pochodu Trnavská stovka. Trasu prešli za 26 hodín, kráčalo sa vo dne, aj v noci. Oneskorenie spôsobil nočný dážď a zablúdenie, ktoré bolo spôsobené zlým značkovaním v Malých Karpatoch.
           Začínalo sa v Bratislave na hlavnej stanici ráno o šiestej hodine, odkiaľ trasa viedla na Kamzík a potom už po červenej značke po hrebeni Malých Karpát. Účastníci si dávali potvrdzovať svoju prítomnosť v 13 kontrolných stanovištiach. Trasa prechádzala cez Biely Kríž, Pezinskú babu, Čermák a Taricove skaly. Najstrmšie stúpanie bolo na 752-metrový vrch Vápenná. Po zostupe z neho čakalo všetkých občerstvenie v podobe čapovaného piva. Dlhší oddych si účastníci dopriali v krčme v dedinke Buková. Potom už nasledovala nočná časť trasy sprevádzaná dažďom a šmykľavým terénom. Skoro ráno sa turisti dostali k poslednému kontrolnému bodu, kde obdržali účastnícke diplomy. Popri Dobrovodskom hrade došli až do Brezovej pod Bradlom.

>> Pre zaujímavosť : akcie sa zúčastnilo 203 turistov, z toho sa asi 130 doplazilo až do cieľa. Niektorým nestačilo ani 100 kilometrov a pridali si k nim ďalších 50.