Zasnežený Vtáčnik

13.12.2020

Trasa : Lehota pod Vtáčnikom (Repiská) - Vrvrava - Malá Homôlka - Vtáčnik - náučný chodník - Siahy - Kamenec pod Vtáčnikom.
Parametre trasy : Dĺžka 17 km, prevýšenie 820 m, náročnejšia túra.
Lokalita : Vtáčnik

FOTOGRAFIE



Zasnežený Vtáčnik


      V nedeľu sme sa traja vybrali na Vtáčnik. Počasie tu dolu bolo pochmúrne, tak sme sa rozhodli ísť za slniečkom – a oplatilo sa. Aj keď predpoveď nebola príliš optimistická, verili sme v opak. A naozaj sa oplatilo. Už nad 700 metrovou výškou sme sa predrali cez oblak a vyšli nad nádherné more. Ten pocit bol úžasný. Čím vyššie sme stúpali, tým viac snehu pribúdalo. Od Vrvravy po Malú Homôlku sme sa nevedeli vynadívať na tu krásu okolo. Stromy sa zmenili na snežných mužov, a keď sa o ne oprelo slnko, začal na nás padať sneh. Chvíľami to boli nečakané snehové smršte. Na vrchol sme vyšli strmo cez zasnežené čučoriedky. Potom sme sa už len kochali výhľadmi široko-ďaleko.

      Po krátkom občerstvení nás potešilo stretnutie so Štefanom Karakom, ktorý sa s nami rád odfotil a zase bežal dolu. Ešte posledné pohľady do doliny a náučným chodníkom, ktorý bol miestami vyšmýkaný, sme sa pustili do tajomného lesa. Bol to naozaj nádherný deň.

Katka